Name:
Location: Bucuresti, Romania

I am who I am...

Monday, October 23, 2006

Articol de debut

Şi hai să vă povestesc despre temele care vor fi abordate în această nouă dimensiune: viaţa în doi sau psihologia dragostei, cum îmi place mie să o mai numesc. Am certitudinea că este o temă actuală pentru cei căsătoriţi, cât şi pentru cei care sunt în căutarea jumătăţii. Ştiu deasemenea că aveţi o mulţime de întrebări, aşa cum aveţi o mulţime de răspunsuri. Fiecare dintre voi are propria viziune despre viaţă, explicaţii vizavi de diverse fenomene care vi se întâmplă, experienţe care au fundamentat diverse moduri de reacţie la variate situaţii. Foarte bine. În acelaşi timp suntem fiinţe care evoluează în permanenţă şi ne îmbogăţim cunoaşterea în continuu. Deaceea vă cer permisiunea de a vă împărtăşi propria manieră de interpretare a realităţii dragostei atât din prisma unor explicaţii fundamentate ştiinţific, cât şi din prisma propriei experienţe. Citiţi-le şi testaţile, e ca şi cum aţi merge la probat pantofi, dacă nu vi se potrivesc, nu îi cumpăraţi.
„Viaţa în doi” e fenomenul care se întâmplă fără excepţie fiecăruia. Este o realitate inevitabilă, dorită, pentru care fiecare dintre noi chiar se pregăteşte mai mult sau mai puţin. A împărţi viaţa ta cu cineva reprezintă un domeniu plin de satisfacţii, de responsabilitate, nelipsit de riscuri şi suferinţă, o sursă de inspiraţie, de motivaţie, de căutare, de creştere, de renunţare la sine, de dăruire, de adaptare, de acceptare şi de intercunoaştere. Viaţa de cuplu este atât de prezentă ca fenomen al realităţii, încât uităm uneori că ea trebuie întreţinută, cultivată, îmbogăţită, înnoită cu idei, atitudini, fapte, rezultate şi evaluare. Tocmai de aceea uneori ne trezim că ceva parcă nu merge, parcă nu mai e aceeaşi pasiune, respectul undeva s-a dus, distanţa este din ce în ce mai mare. Iar tot timplul vinovatul este celălalt, el/ea nu dat totul, nu a participat suficient, a fost mai ocupat/ă sau i-a păsat mai puţin. Şi de prea puţine ori suntem prezenţi la cât de indiferenţi suntem noi, la cât de puţin ne implicăm noi şi că ceea ce avem este rezultatul alegerilor noastre.
„Viaţa în doi” este cel mai palpitant şi cel mai interesant subiect despre care s-a scris şi s-a studiat. Scopul meu este de vă impulsiona prin această rubrică să faceţi din relaţiile voastre cu partenerii, iubiţii, iubitele, soţii şi soţiile să fie acea poveste la care sunt sigură că visaţi cu toţii pentru că fiecare dintre voi are o inimă nobilă şi un suflet plin de iubire (fapt dovedit ştiinţific). Şi dacă ne gândim că aproape fără excepţie, fiecare act artistic, fie film, fie piesă de teatru, fie roman, fie sculptură ilustrează o poveste de dragoste, să ne gândim şi la felul în care ne emoţionează acestea, felul în care ne identificăm cu personajele, felul în care retrăim momentele, felul în care unii dintre noi plâng cu lacrimi, iar alţii descoperă cât de mult le lipseşte dragostea şi pasiunea. Dragii mei, am o veste bună de tot pentru voi: povestea de dragoste poate fi trăită într-un mod plenar şi complet de fiecare!!! Absolut orice om poate genera o pasiune care poate urni munţii din loc şi poate îngheţa apele, şi poate cauza minuni, şi poate face ca viaţa să fie trăită din plin, fără regrete, fără durere, fără sentimente de vinovăţie.
Fiecare faţă poate fi luminată de puterea dragostei şi vă invit împreună să o creăm sau să o redescoperim pentru cei care consideră că au pierdut-o. Dacă aţi cunoaşte cât de important este acest lucru (sau cunoaşteţi???), aţi începe chiar acum!!! Haideţi să nu ne mai prefacem că partenerilor noştri le este indiferent câtă atenţie şi investiţie le acordăm şi să ne amintim de acel simplu „Te iubesc! Îţi mulţumesc că exişti! Tu dai valoare existenţei (vieţii) mele şi prin tine pot cunoaşte ceea ce este fericirea!!!”
Despre aceasta şi despre multe altele voi scrie în această rubrică. Visul meu este să văd exprimarea dragostei pe din ce în ce mai multe feţe din această ţară şi din această lume. Să ne amintim că dragostea „iartă, vindecă, acceptă, îndură…” şi este puterea prin care ne-a fost dat să dăm măreţie în tot ceea ce facem.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home