Name:
Location: Bucuresti, Romania

I am who I am...

Monday, October 23, 2006

A exprima dragostea este un lux

Câţi dintre noi îşi doresc să aibă în viaţă lux? Câţi dintre noi fac ceva pentru a-l avea? Câţi dintre noi speră că într-o zi ceva se va întâmpla şi viaţa va fi mai bună? Câţi dintre noi nu au spus niciodată „Te iubesc!”? Cui i-a fost teamă să spună adevărul ca să nu apară aiurea? Sunt întrebări la care, bineînţeles ştim răspunsul şi suntem foarte deştepţi în a explica cum stau de fapt lucrurile!!! Nu-i aşa?
Iubirea şi exprimarea iubirii este un LUX!!! Nimic mai important în viaţa nostră nu există! Oare nu tânjim în fiecare zi să auzim că suntem importanţi pentru cei pe care îi considerăm importanţi. Sau nu ni se întâmplă oare ca cineva drag să nu mai fie în viaţă şi să ne reproşăm că nu am oferit suficientă iubire şi căldură?
Viaţa în doi. Mă gândesc că ingredientele necesare pentru o viaţă de cuplu echilibrată sunt: casa, masa, patul, societatea şi COMUNICAREA!!! Dacă unul din aceste ingrediente este lipsă, ne confruntăm cu neîmplinirea. Şi precum aţi remarcat, am subliniat ingredientul COMUNICARE. De ce? Hai să ne punem din nou întrebări: Oare câţi dintre noi spun lucrurilor pe nume? Câţi dintre noi se ascund după deget? Câţi dintre noi nu spun anumite lucruri de teama de a nu răni pe celălalt? (De parcă celălalt ar fi un copil neajutorat). Câţi dintre noi spun lucruri pe care nu le gândesc sau nu spun ceea ce gândesc? OK, spunem minciuni pentru că noi considerăm că este mai bine şi toată lumea e fericită! Dar ştiţi care este şocul: celălalt ştie cu multă exactitate când minţim. Noi suntem transparenţi! Să creadă cine vrea că minciuna este luată drept adevăr. Vestea proastă este că atunci când cineva se simte minţit, mai ales dacă este minţit de partenerul de viaţă, se confruntă cu gol sufletesc, resentimente, acumulează întrebări de genul: „Şi asta este tot ce este?”, cinism, durere, frustrări, suferinţă, neîmpliniri, sentiment de răzbunare sau decizia de a face la fel, etc. Dar să vă spun ceva (şi asta este vestea bună): oamenii tânjesc după adevăr şi autenticitate!!! Oamenii vor să ştie cum stau lucrurile de fapt! Vrea cineva să mă contrazică?! Preferă cineva să se alinte cu minciuni dulci şi iluzii basmice sau ceea ce aleg oamenii sunt adevărul şi realitatea? Din nou vreau să vă şochez: oamenii ştiu să ierte şi să accepte ceea ce este!!! Deci nu există nici un motiv plauzibil din toate motivele existente de a nu spune lucrurilor pe nume! A spune ceea ce gândeşti şi a face ceea ce spui atunci când spui că faci ţine de integritate şi autenticitate! Este fundamental să fii cuvântul tău. Altfel spus, să nu arunci cuvinte goale pe gură.
Şi acum vreau să mă refer la titlul acestui subiect. A exprima dragostea este un lux! Este un lux atât pentru persoana care se exprimă în acest sens, cât şi pentru persoana care primeşte exprimarea dragostei. Pentru mulţi oameni este dificil să-şi exprime sentimentele. Psihologii numesc această dificultate: imaturitate afectivă. Deasemenea au soluţii şi tehnici de remediere a acestei dificultăţi. Puteţi face psihoterapie, dar mă îndoiesc că cineva dintre cititorii din această clipă vor face acest lucru. Veste bună: este uşor şi inspirant să expui ceea ce simţi. Dacă îţi este teamă, mergi împotriva fricii. Ştiţi care este diferenţa dintre un om curajos şi unul fricos? Ambii experimentează frica, doar că cel curajos o domină şi subordonează, iar cel fricos, este dominat de ea! Aşa că dragii mei, dacă tot vă doriţi lux în viaţa voastră, puteţi alege!!! Ce alegeţi aceea aveţi! Iar responsabilitatea vă aparţine, nu faceţi pe nimeni vinovat de ceea ce nu aveţi. Exprimaţi-vă dragostea şi afecţiunea ori de câte ori aveţi inspiraţia să o faceţi. A iubi nu înseamnă să renunţi treptat la viaţa ta pentru a face fericit sau pe plac altei persoane. Mai degrabă înseamnă a oferi cu bucurie ceea ce ai de oferit, fără a privi înapoi. Oferă darul şi uită! A iubi înseamnă a iubi fără amintiri. Înseamnă a fi în totalitate prezent. Dragostea dă drumul. Dă drumul la amintiri şi la aşteptări. Adică la trecut şi la viitor. Dragostea înfloreşte în prezent, fără încetare. Când pleci din prezent, indiferent unde pe axa timpului, înainte sau înapoi, iubirea devine iubire-deficit. Nu ai primit ceva în trecut sau te aştepţi să primeşti ceva în viitor. Funcţionezi pe minus. Rezervoarele îţi sunt goale pe jumătate. Poţi dărui, e adevărat, însă numai la schimb. Oferi dacă ţi se oferă. Când stai în prezent, rezervoarele îţi sunt supraumplute. Funcţionezi pe plus. Este inevitabil să te reverşi.
Luxut este disponibil pentru oricine şi toţi, fără excepţie, au acces la el!

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Bravo... cautarile sunt binevenite! Tine-o tot asa...!

12:19 AM  

Post a Comment

<< Home