Name:
Location: Bucuresti, Romania

I am who I am...

Friday, December 15, 2006

Sufletul pereche

Se spune în miturile antice că existau nişte oameni perfecţi care nu mai aveau nevoie de nimic din exterior ca sa fie fericiţi, iar zeii, fiind invidioşi, au facut din unul doi, astfel încat pentru a fi compleţi, aceştia trebuie să se caute toata viata unul pe celalalt! Şi aceste căutări nu sunt lipsite de peripeţii, suferinţă, întrebări, dezamăgiri, pierderi, tentative de sinucudere sau depresii infinite. Într-un final tot vei reuşi!!!
Întrebarea este dacă într-adevăr fiecare dintre noi are un suflet pereche, dacă este real că “pentru un anumit Ion s-a născut o anumită Ileana” şi dacă misiunea lor este să se caute şi în final să se descopere unul pe celălalt? Este apropae imposibil de răspuns la această întrebare atâta timp cât se jonglează multitudinea explicaţiilor actuale, una dintre ele afirmând clar că fiecare om este un potenţial partener pentru alt om, respectându-se normalitatea sexelor şi asta pe baza adaptării la care este capabilă fiecare fiinţă. În acelaşi timp istoriile şi împărtăşirile care te tulbură şi emoţionează cu vibraţiile sale sunt extraordinarele poveşti de dragoste în care un EL s-a întâlnit cu o EA întâmplător sau neîntâmplător, a fost dragoste de la prima vedere, s-au desparţit, s-au căutat, s-au întâlnit din nou, povestea e plină de elemente inedite, de elemente surpriză, de întorsături de situaţie, exact ca în filme sau poate mai fascinant decât în filme. Cert este că în fiecare dintre noi îşi face loc o poveste de dragoste, în fiecare dintre noi prinde viaţă un traseu emoţionant al căutătii odiseice al “bărbatului ideal” sau al “femeii visurilor”! şi indiferent dacă faci aceasta activ sau pasiv – o faci şi asta dă sens vieţii tale, în vis sau în realitate.
Tu de fapt poţi crede orice, te poţi mulţumi cu orice, pentru tine poate fi suficient să împarţi viaţa cu cineva cu care pur şi simplu te înţelegi, care respectă acele “criterii minime” de convieţuire şi faţă de care poţi simţi măcar afecţiune şi prietenie. Sau poţi să crezi că ceea ce cauţi tu nu există şi nici nu va exista, iar destiul tau este implacabil de a fi nefericit si incomplet. Şi mai poţi să crezi cu multă putere în visele tale, în ceea ce cântă sufletul tău, in ceea ce ritmează bătăile inimii tale şi să consideri în permanenţă că destinul are grijă de tine, că ceva incredibil ţi se va întâmpla mîine sau chiar peste o oră şi tu deja eşti fericit vizualizând în permanenţă calea către împlinire în doi!
Dacă ne oprim puţin din alergarea zilelor vieţii noatre şi pur şi simplu privim în jur, privim părinţii nostri şi istoriile lor de dragoste, privim prietenii, vecinii, oamenii pe care i-am văzut o singura dată în viaţă etc şi ne întrebăm: oare ei şi-au găsit jumătatea? Oare ei au căutat aşa cum cauţi tu? Oare mai caută? Oare au găsit, dar nu era tocmai potrivit? Oare au suferit, suferă sau vor suferi? Oare cine le este potrivit? Oare.... poţi avea un milion de întrebări şi toate sunt întrebările tale, toate sunt frământările tale. Ai curaj să găseşti răspunsurile tale şi atunci poate pentru tine lumea va fi mai clară şi dragostea mai aproape. Sufletul tău pereche vieţuieşte în tine, în fiecare zi vorbeşti cu el, pentru că ai nevoie de el... atunci când viaţa îţi oferă copia sufletului tău pereche ai sentimentul că eşti în sfârşit întreg!!! Că nu îţi mai lipseşte nimic pentru a nu te mai simţi singur într-o lume infinită. Sufletul tău pereche este oglinda ta inversă, are exact ce îţi lipseşte ţie, are liniştea de care ai nevoie când tu eşti un explozibil, are romantismul pe care tu nu îl ai pentru că eşti practic şi pragmatic, are spiritul de organizare care la tine nu îşi găseşte loc pentru că eşti spontaneitatea întruchipată... şi lista o poţi construi exact aşa cum ţi se potriveşte...
Şi nu uita.... să trăieşti!

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

... eu spun asa :SUFLETUL TAU PERECHE L-AI GASIT ATUNCI CAND IN CASNICIA TA ,ACEST GAND (de-a cauta un suflet pereche )NU ITI MAI VINE IN MINTE.

7:21 AM  
Blogger Liliana Hadji said...

Da, corect, asa simt acum inraport cu sotul meu!

12:26 AM  

Post a Comment

<< Home