Name:
Location: Bucuresti, Romania

I am who I am...

Monday, October 23, 2006

“Vreau să mă iubească aşa cum sunt!” (Cum se poate plictisi celălalt de tine)

Aţi observat cum sună, nu??? Cum este să auzi de la partenerul tău de viaţă asta?! Ea are 20 de kilograme surplus şi spune: dacă soţul meu mă iubeşte, să mă iubească aşa cum sunt!!! El are un servici prost plătit şi spune: dacă soţia mea mă iubeşte, să mă iubească şi fără prea mulţi bani!!! Hai să fim serioşi! Şi să ne uităm in interiorul nostru cum privim chiar noi oamenii jurul nostru... Nu-i aşa că ne plac oamenii puternici, oamenii de calitate, oamenii de cuvant, oamenii care arată bine, stilaţi, eleganţi, oamenii populari, oamenii de caracter, lideri... etc. Tuturor, fără excepţie! Şi dacă tot vrei să ai alături de tine fiinţe cu aşa personalitate, tu ce oferi în schimb??? Tu cât de des te uiţi în oglinda sufletului pentru a verifica dacă nivelul la care ai ajuns este unul compatibil cu nivelul relaţional la care aspiri??? Eşti bărbat şi vrei o femeie frumoasă, inteligentă, cu bun-gust, rafinată, o bună administratoare a casei, cu ascendent din punct de vedere al carierei, capabilă de a procrea copii sănătoşi, iubitoare, afectuoasă, înţeleaptă, să te înţeleagă şi să fie alături de tine necondiţionat... Nu-i aşa?! Sau eşti femeie şi vrei alături de tine un bărbat lider, cu multe aptitudini, atletic, popular, stoic, curajos, evolutiv, dornic de realizare, cu o poziţie socială excelentă etc.
Şi ce să faci dacă nu eşti încă la nivelul x sau y??? Mai întâi vezi dacă vrei cu adevărat şi eşti pregătit/ă să investeşti timp, energie, efort şi constanţă sau vezi dacă ceea ce eşti acum îţi convine şi te satisface. Vrei mai mult? Păi, începe să creşti!
Dacă eşti bărbat, uită-te cu luciditate la tine şi renunţă la orgoliul de a te vedea ca pe cineva care nu are cusur. Alege un model de personalitate care te atrage, îţi place şi pe care îl crezi că te-ar putea reprezenta. Nu ţinti imposibilul, dar în acelaşi timp alege o miză înaltă! Şi vezi dacă îţi dă energie, dacă te inspiră! Urmează modelarea, amplificarea potenţialului tău pozitiv, organizarea sistemului tău de valori, creşterea valorii tale. Restructurează-ţi cercul de cunoştinţe, frecventează locuri selecte, fă ordine în garderobă, priveşte la sănătatea ta... Dacă vrei să fii lider, atunci fii stoic, puternic, dar nu prost crescut, binevoitor, dar nu slab, indrăzneţ, dar nu tupeist, modest, dar nu timid, mandru, dar nu infatuat, cu simţul umorului, dar fără a fi ridicol prin exagerare... hai, că ştii ce ai de făcut!!!
Dacă eşti femeie, bineînţeles ai de dezvoltat calităţile tale feminine: frumuseţea şi înţelepciunea! Crează-ţi stilul, pune în valoare ceea te reprezintă şi te avantajează astfel încât să devii o bijuterie tentantă. Însă să nu rămâi la stadiul de bijuterie frumos sclipitoare, instruieşte-te, citeşte, fii la curent cu cât mai multe din ce se învârte pe lumea asta, cunoaşterea îţi dă putere, fii deschisă, conciliantă, supusă, dar nu sclavă, isteaţă, dar nu arogantă, dulce, dar nu fadă, suportivă, dar nu tolerantă la ignoranţă. Observă în mod deschis ce vrea tipul de bărbat care îţi place de la o femeie şi adaptează acele caracteristici la personalitatea ta, fără a renunţa la tine şi la modul tău fundamental de a fi.
Bineînţeles toate acestea le faci mai întâi pentru tine, pentru fericirea ta, pentru implinirea ta ca persoană, pentru a te exprima prin creativitate şi valoare. Devenind o astfel de prezenţă vei fi atractiv/ă pentru potenţialii parteneri şi într-un final vei găsi ce cauţi sau vei creşte confortul relaţiei pe care o ai deja. Şi atunci nu te vei mai plicitisi în relaţia ta, nu vei avea nemulţumiri faţă de tine şi de partenerul tău de cuplu, vei observa mai multă exprimare a dragostei şi al respectului, şi mai ales vei avea mai multă siguranţă că soţul sau soţia ta fiind mulţumit/ă de tine va rămâne constant/ă în familia pe care aţi întemeiat-o. Iar o aşa atitudine este sănătoasă şi corectă faţă de partenerul tău de viaţă care, dacă îţi aminteşti, spuneai că merită ce este mai bun pe lume şi căruia cu siguranţă i-ai promis într-o zi că eşti ceea ce îi trebuie lui/ei!!!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home